Hunton jakter nye bruksområder for trefiber - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Hunton jakter nye bruksområder for trefiber

Hunton satser på forskning og utvikling av nye løsninger for trebaserte produkter. Nå styrker de laget ved å ansette Inger Gamme som ny FoU-senioringeniør.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Med den nye fabrikken for trefiberisolasjon har Hunton flagget hjem viktig produksjon til Norge, nå ønsker de å satse videre på utvikling og forskning. Målet er å finne nye bruksområder og løsninger for produkter av trefiber.

De porøse trefiberplatene Hunton er mest kjent for vil fortsatt utvikles og produseres i den eksisterende fabrikken på Gjøvik, mens all produksjon og videreutvikling av Nativo Trefiberisolasjon vil foregå i den nye fabrikken på Skjerven industripark, som åpnet 12. mars i år.

– Med satsningen på lokal verdiskapning og kortreist, bærekraftig produksjon, er det naturlig med en større satsning på forskning og utvikling, sier Thomas Løkken, Teknisk sjef hos Hunton i en pressemelding fra trefiberprodusenten.

Nye løsninger for tre

Inger Gamme er derfor ansatt som ny FoU-senioringeniør. Gamme kommer fra forskningsmiljøet hos SINTEF Manufacturing. Hos Hunton vil hun være en viktig bidragsyter til eksisterende og framtidige utviklingsprosjekter for nye løsninger og bruksområder for trefiberbaserte produkter.

Gamme har en mastergrad i prosessteknikk og PhD innen sømløse verdikjeder. I tillegg har hun lang erfaring fra ulike virksomheter, samt undervist i teknologi-, kvalitets- og prosjektledelse ved NTNU.

­– Målet er å gjøre produksjonen miljøriktig i ytterligere grad, med enda mer bærekraftige prosesser. Vi skal jobbe proaktivt med spørsmål som hva det vil si å tilby et miljøvennlig produkt for kunden i framtiden, for å sikre at Hunton fortsetter å være en framtidsrettet leverandør.

Gamme er glad for å være på plass, og er allerede i full aktivitet.