Koronastøtte til Dyrsku’n - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Koronastøtte til Dyrsku’n

Regjeringen gir 11,2 millioner kroner i kompenasasjon til Dyrsku’n, som avlyses for første gang i historien.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Dyrsku’n skulle vanligvis blitt arrangert i september, men arrangørene må avlyse på grunn av faren for korona-smitte i år.

– Dyrsku’n er et begrep, en institusjon for bønder, bygdefolk og for folk flest. Dyrsku’n er folkefest og møteplass. Det har vært viktig for meg å legge til rette for at Dyrsku’n skal komme seg gjennom denne krevende perioden og være i stand til nye arrangement i årene som kommer, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemelding fra Regjeringen.  

Dyrsku’n har blitt arrangert til samme tid, andre helgen i september, og på samme plass, Dyrsku-plassen i Seljord, siden 1866.

Store deler av Skognorge har vanligvis deltatt på Dyrsku’n. På Skogtunet har AT Skog demonstrert viktigheten av et aktivt skogbruk og bruk av skogen sammen med Skogselskapet, Velg Skog og flere andre aktører.

Store tap

Når Dursku’n i år må avlyse, vil tapt omsetning være cirka 70 millioner kroner, og sette selskapet i en krevende situasjon, skriver Regjeringen på sine sider.

Dyrsku-plassen er en stiftelse eid av Seljord kommune og Telemark Landbruksselskap. Under Dyrsku’n er det cirka 2000 personer som har oppgaver i forbindelse med arrangementet, for et lag, eller en organisasjon eller direkte for Dyrsku’n. Regjeringen skal legge frem for Stortinget at Dyrsku’n får kompensert 11,2 millioner kroner for å dekke deler av underskuddet knyttet til korona-situasjonen. Forslag om kompensasjon skal legges frem for Stortinget senest i forbindelse med nysalderingen av 2020-budsjettet. Regjeringen tar forbehold om at kompensasjonen blir godkjent av ESA (Eftas overvåkningsorgan) og at Storginet gir sitt samtykke.